Sunday 10 April 2011

Моја прича


Чаробна ружа

У једном далеком краљевству живео је краљ који је имао једног сина. Када је принц одрастао, отац је желео да га ожени најлепшом и најбољом принцезом. Успео је да пронађе такву, али када је то рекао сину, овај се растужио. Краљ није знао за тајну свог сина. Принц је сваке ноћи сањао прелепу девојку која стоји у пољу пужа какве принц никад до тад није видео. Из ноћи у ноћ она му се чинила све лепша и на крају се заљубио у њу. Зато је решио да оде од куће да је тражи.
Дуго је ишао светом и питао људе за поље необичних ружа, али нико није чуо за њих. Принц није одустајао. Коначно, једног дана наишао је на једну старицу која је на пијаци продавала јабуке. Принц и њу упита да није чула за лепотицу са необичним ружама. Кад је чула питање, старица се расплакала. Рекла је да је та девојка њена ћерка коју је отео зли чаробњак да гаји његове руже. Многи су покушали да је спасе, али сваки младић би се убо на трн руже и од тога умро, јер је трње тих ружа било отровно. Једини начин да неко преживи јесте да има код себе ружу са лековитим трњем. Такве руже расту само у башти доброг чаробњака, али на путу то де баште живи змај.
Принц се захвали старици и обећа јој да ће спасити њену ћерку. Ни мало се не плашећи, крене право ка добром чаробњаку. Кад је већ био близу, искочи пред њега змај. Принц помисли на девојку коју воли и за час убије змаја. Ускоро је стигао до доброг чаробњака, чија је башта исто била пуна ружа, али другачијих од оних које је принц сањао. Кад је чуо зашто је принц дошао, чаробњак му је поклонио једну ружу и рекао му најкраћи пут до злог чаробњака.
Принц је дуго путовао до врата злог чаробњака. Када је стигао, угледао је девојку из својих снова како залива руже. И она је њега видела и повикала му да не улази јер ће умрети. Он јој је рекао да не брине и ушао у башту. Није прешао ни три корака, а већ се убо на трн. Брзо је извадио ружу коју је добио од доброг чаробњака и убо се њеним трном. Истог часа, све отровне руже су увеле. Девојка је потрчала принцу у загрљај. Рекла му је да је и она њега сањала сваке ноћи и да је знала да ће он доћи да је спаси.
Принц је девојку прво одвео њеној мајци, која се неизмерно обрадовала. Потом су отишли на двор принчевог оца. Кад је видео колико је девојка лепа, краљ се није наљутио на принца. Принц и девојка су се венчали и живели су срећно.

No comments:

Post a Comment