Thursday 7 April 2011

Употреба придева


Наставница Милица Јоцић

Наставница Милица Јоцић је наставница српског језика која ради у мојој школи и са којом радимо од прошле школске године.
Она је веома младолика. Има краћу таластасу косу која је тамна и која се пресијава на црвену боју. Очи су јој плаве и увек су ведре и насмејане. На њеном лицу највише се истиче широки осмех који открива њене правилне беле зубе. Средњег је раста. Одећа јој је елегантна и најчешће носи сукње и хаљине црне боје.
Наставница Милица је веома весела и ведра особа. Увек је добро расположена и духовита је. Воли да се нашали да бисмо се ми орасположили. Види се да воли свој посао и у њему је озбиљна и вредна. Она је одговорна и тачна. Увек испуњава оно што обећа. Од нас тражи да будемо вредни и да се трудимо око свих задатака јер јој је стало да што више научимо. Она је комуникативна и причљива и воли да и ми што више причамо током часа. Кад мислимо да се нисмо баш најбоље припремили да нешто урадимо, она нас охрабрује и говори нам да покушамо. Није јој толико важно да будемо савршени него да се стално трудимо и да сваког часа постанемо мало бољи и да научимо нешто ново. Понекад нас казни кад не урадимо оно што треба али не зато што је строга, него зато што неће да пусти да будемо лењи, пасивни и неодговорни.
Не знам каква је наставница Милица Јоцић у приватном животу. Знам да има две ћерке које много воли и добра је и брижна мајка јер често говори о њима. Верујем да је она увек тако позитивна и насмејана као што је на нашим часовима.


No comments:

Post a Comment